Blekingska nationens valberedning nominerar till nationsmötet den 12 december 2019

Förslag för ordinarie val på 2 terminer gäller mandat som löper från 1 januari 2020 till 31  december 2020. Förslag för fyllnadsval på 1 terminer gäller mandat som löper från valdagen till 30 juni 2020.

Elsa Brandt, Senior, 2 terminer

Efter en kort paus från nationslivet är Elsa Brandt tillbaka och lika peppad som någonsin på att hjälpa till på nationen. Elsa kom till Blekingska år 2014 och har därefter suttit på poster som köksmästare, tandemamiral, valberedare och källarmästare. Elsa är nu redo att ta sig an rollen som senior på nationen. Att Elsa har varit både tjänsteman och quratelare tror valberedningen kommer gynna henne väl i seniorsarbetet och på intervjun dryftar hon vikten av att skapa bryggor mellan dessa roller på nationen. Elsa poängterar under intervjun vikten av mentorskap och hur mycket det gav henne som ny tjänsteman på nationen. Personligen är hon intresserad av att agera mentor till mat- och dryckesutskotten. Som gammal källarmästare vill Elsa även gärna hjälpa quratelet i frågor som berör källarmästarens roll på nationen då detta är frågor som ligger henne väldigt nära hjärtat.

Pausen från studierna har gjort att Elsa fått ett utanförperspektiv i relation till nationen, vilket valberedningen tror kommer gynna henne och nationen väl under diskussionerna på seniorsmötena. När det kommer till just diskussioner har Elsa inte några problem med att göra sin röst hörd när det behövs och tror att hon hade passat bra in i dynamiken med de seniorer som sitter på posterna idag. Hon poängterar även att hon är väldigt lyhörd och har utöver det inte några problem med att spela djävulens advokat för att så långt som möjligt uppmärksamma alla perspektiv i en fråga.

Valberedningen tror att Elsa med sin erfarenhet och kärlek för Blekingska kommer göra ett utmärkt jobb med att få nya tjänstemän att känna sig välkomna och vägledda samtidigt som hon driver på diskussionerna under seniorsmöten. Valberedningen ser fram emot att se Elsas bekanta ansikte tillbaka på nationen igen.

 

Melina Pettersson, Senior, 2 terminer

Blekingska nationens sittande pro qurator Melina Pettersson menar att hon gärna fortsätter med sitt arbete för nationen efter sitt quratelsår. I detta fall anser Melina att hon hade kunnat axla rollen som senior i Blekingskas styrelse. Med sina erfarenheter kring hur quratelet arbetar och fungerar, tänker Melina att hon hade hon kunnat bidra med ett friskt ”quratelsperspektiv” till styrelsen, vilket är något som hon anser hade kunnat vara till styrelsens fördel. Med sina aktuella erfarenheter, tror vi i valberedningen att Melinas kunskap hade varit till stor nytta för styrelsen.

En av de främsta frågorna som Melina brinner för är medlemmarnas psykiska hälsa, vilket hon menar bör vara en central del i styrelsens arbete. Frågor kring mentorskap, överlämningar och arbetsbördor är därför viktiga i det arbete som Melina främst vill utgå från i seniors. Ett exempel är hur mentorskapet fungerar, tillfället då en erfaren medlem kan hjälpa till och stödja tjänstemännen på ett ett viktigt och värdefullt sätt. Det är något som Melina hoppas att seniors kan fortsätta arbeta med. Förutom detta, vill Melina som nu sittande PQ att Blekingska nationens ekonomi ska bli mer lättförståelig och lättillgänglig för alla intresserade. Melina vill även gärna engagera sig i styrelsens olika arbetsgrupper, där hon hoppas på att hon tillsammans med de resterande styrelseledamöterna kan utveckla nationen till det bättre.

Melina är en person som vågar göra sin röst hörd, vilket hon menar är en viktig egenskap i seniors. Med hennes erfarenhet och tidigare arbete på Blekingska, menar vi i valberedningen att Melina hade utgjort en god kandidat till seniors.

 

Elsa Karjalainen, Brunchtjänsteman, 2 terminer

Elsa Karjalainen är ny i Lund och har sedan höstterminens start pluggat molekylärbiologi. Elsa är en lugn och tillmötesgående person som nu vill kliva in i rollen som brunchtjänsteman. Hon har redan visat ett stort engagemang för Blekingska då hon jobbat på två av nationens mer hektiska sittningar, jobbat balen, jobbat Sonjas och såklart brunchen. Valberedningen anser att Elsa kommer vara en tjänsteman som inspirerar till gott samarbete och positiv stämning hos sina jobbare och i övriga tjänstemannakåren. Hon har en lång arbetserfarenhet, bland annat genom att ha jobbat med ost, och därmed vill valberedningen avsluta sin nominering med en cheesy line.

Kotten Forsberg, Fanbärare, 2 terminer

Kotten Forsberg har varit aktiv under en lång tid på Blekingska och i Lunds studentliv. Kotten vill nu bära nationens fana vilket hon redan gjort vid ett tidigare tillfälle. Hon anser att det är viktigt med fanbärarposten då det är en chans för nationen att representera i universitet- sammanhang som kanske annars inte har så nära kontakt med nationslivet. Med god planeringsförmåga, full koll på vad klädkoden akademisk högtidsdräkt innebär samt en vana vid mer seriösa, och oseriösa, ceremonier har valberedningen starkt förtroende för att Kotten kommer hålla fanan högt.

David Evertsson, Köksmästare, 2 terminer

Göteborgaren David Evertsson är novisch på Blekingska och har ett stort intresse för mat och mat från olika kulturer. Nu har David en vilja att engagera sig ännu mer i nationen och kandiderar nu därför till köksmästare. Förutom att ha jobbat på restaurang, och på food-court på Liseberg, har David erfarenhet av ideell verksamhet från såväl en utbytesorganisation som scouterna. Valberedningen anser att David metodiskt och med stor idérikedom kommer ansvara för nationens kök där han kommer låta mat från olika kulturer och tema-menyer träda fram. Valberedningen anser även att David kommer inta en tydlig, trevlig och social ledarroll gentemot kökets jobbare där han bjuder på mat som e go’ eller.

 

Maja Lundgren, PR-tjänsteman, 2 terminer

Från vårt kära Blekinge kommer Maja Lundgren som under terminen blivit medlem i nationen. Maja vill nu ta klivet in i tjänstemannakåren och kandiderar till posten som PR-tjänsteman. Maja har tidigare jobbat sittningar och pubar på nationen och har en arbetserfarenhet från bland annat eventföretag. Maja är en estetiskt lagd person som visar på en god planeringsförmåga och en vilja till att syssla med nationens grafiska material. Maja har genom dialog med sittande PR-tjänsteman, tillika notarie electus, skapat sig en bild av postens innebörd och ser fram emot att få nå ut med det musikintresse och den gemenskap som finns på Blekingska. Valberedningen har starkt förtroende för att Maja kommer vara bra för nationens image.

Eric Sarkar, Redaktör, 2 terminer

Valberedningen har valt att nominera Eric Sarkar till redaktör för nationstidningen Herulens Härold. Eric har studerat litteraturvetenskap samt engelska vid universitetet och kommer nästa termin testa på danska. Eric har tidigare suttit på posten som redaktör i tre terminer och visade under den tiden på god humor och journalistisk hedersamhet. Under intervjun framkom det att Eric vill fortsätta i samma anda som under de senaste terminerna och att han är högst peppad på ett samarbete med sittande redaktör. Eric betonar att han gärna släpper på kvalitén lite ibland till förmån för att publicera så många nummer som möjligt av tidningen, allt för att förgylla nationsmedlemmarnas vardag. Stoppa pressarna, för vi vill nominera Eric Sarkar!

 

Axel Björnberg, Sonjastjänsteman, 2 terminer

Maskinteknikstudenten Axel Björnberg kom till Lund från Västervik under höstterminen 2019, men han har redan hunnit arbeta vid Blekingskas olika utskott. Axel, som har sedan tidigare varit engagerad vid ett flertal ideella föreningar, känner att han gärna hade velat göra det mesta av studentlivet. Därför hoppas han på att engagera sig ytterligare i Blekingska. Genom sitt intresse för mat, vill Axel utveckla sina färdigheter genom att laga spännande och kreativa maträtter. Axel har redan visat på olika idéer om vad som hade kunnat serveras på Sonjas, rätter som även hade passat till vårt ölutbud. Vi i valberedningen tror att den glade och kreative Axel hade axlat rollen som Sonjas-tjänsteman på bästa sätt!

 

Fyllnadsval

Gabriel Nilsson, Hyresgästernas representant, 3 terminer

Gabriel Nilsson är en aktiv ung man som gillar att ha många bollar i luften. Han kom till Blekingska under höstterminen 2018 och har redan hunnit axlat rollen som festmästare, där han anordnade Blekingskas största bal på mycket länge. Gabriel har sedan tidigare varit medlem vid ett flertal ideella föreningar, där han genom dessa har fått en stor insikt i olika typer av styrelsearbete och valberedningsarbete. Genom denna variation av erfarenheter kring organisation- och styrelsearbete, menar Gabriel att han hade gärna tagit sig an rollen som hyresgästernas representant.

Gabriel ser på rollen med ett stort ansvar och vill i första hand vill kunna representera och framföra hyresgästernas olika viljor, idéer och funderingar. Vi i valberedningen har förtroende för att Gabriel kommer vara en pålitlig och transparent bro mellan nationens hyresgäster och hyresvärd. Valberedningen tror att den lugna och tillmötesgående Gabriel hade gjort ett utmärkt arbete som hyresgästernas representant och en nödvändig röst i nybyggnadsprocessen.

 

Cara Warren, Novischamiral, 2 terminer

The election committee hereby nominates Cara Warren to the role of novischamiral. Despite her relatively short time at Blekingska nation Cara has already taken on highly demanding positions such as idrottstjänsteman, tandemamiral and last but not least festmästare. Therefore the election committee believes that she is well aware of how stressful and at the same time fun a position like novischamiral can be. We are therefore very confident in her ability to fulfill the mission of the post.

Cara has both been a novisch and a fadder at Blekingska so she knows what a novischperiod looks like and how she would like to design it. Her plan for the spring is to continue on in her predecessor’s footsteps but with some adjustments. During the interview she explained what the relationship between faddrar/amiral/novischer should be and verbally drew the outlines of what she thinks are important and fun activities for new students. The election committee believes that Cara will make an excellent amiral and that the new students will thrive under her reign.

 

Albin Nilsson, Klubbtjänsteman, 2 terminer

Filosofistudenten Albin Nilsson började plugga vid Lunds universitet under höstterminen 2019 och sedan dess har han arbetat vid flera olika nationers utskott. Av alla de utskott Albin har arbetat för, fastnade han för klubbarna. Förutom erfarenheten som Albin har fått av att arbeta i nationslivet har Albin även ett stort intresse för både klubb och dans. Nu vill han gärna ta steget längre och hoppas på att kunna bli en av nationens klubbmästare. Med en stark vilja att skapa en trevlig atmosfär för alla, har valberedningen förtroende för Albin. Att föreslå honom till klubbmästare är något valberedningen vill klubba på.

 

Fortsatt förtroende

Martin Lindgren, Senior, 2 terminer

Albin Lundholm, Klubbtjänsteman, 2 terminer

Lowe Smith Johnsson, Trivsel, 2 terminer

Emelie Kjell, Barchef, 2 terminer

Jacob Borell, Barchef, 2 terminer

Ella Rissle, Hovmästare, 2 terminer

Vakantsättning

Fyllnadsval

Källarmästare, 2 termin

Fanbärare, 2 termin

Köksmästare, 2 termin

Ordinarie val

Revisor, 2 terminer

Revisor, 2 terminer

Senior, 2 terminer

Pubtjänsteman, 2 terminer

Pubtjänsteman, 2 terminer

Sonjastjänsteman, 2 terminer

Köksmästare, 2 terminer

Klubbtjänsteman, 2 terminer

Klubbtjänsteman, 2 terminer

Vaktchef, 2 terminer

Vaktchef, 2 terminer

Sångtjänsteman, 2 terminer

Novischamiral, 2 terminer