Blekingska nationens valberedning nominerar till nationsmötet den 5/11

Blekingska nationens valberedning nominerar följande till nationsmötet den 5 november 2020.

Ordinarie val, 2 terminer, VT21-HT21 Robin Baggieri, ProQurator, 2 terminer

Robin Baggieri är en 28 år gammal masterstudent i kreativt skrivande. Han har varit aktiv på nationen sedan HT18 och har besuttit posterna Pubmästare och HH-Redaktör. Inte världens längsta nations-CV kanske, men valberedningen anser att Robin sedan han kom hit har varit en stor tillgång för nationen och en stabil närvaro på Blekingska. Förutom att kontinuerligt ha suttit som tjänsteman i över två år han nämligen jobbat flitigt, fortsatt hoppa in som ansvarig under verksamhetstillfällen, och engagerat sig på andra sätt; i ordenssällskap, med grafisk design, och som marskalk och novischfadder flera gånger om. Dessutom har han införskaffat sig mycket livserfarenhet från andra yrken och sammanhang och säger sig vara van vid att arbeta med

inventering, alla olika sorters kassasystem, prissättning och kundbemötande. Han kommenterar skämtsamt att budgetering inte är något nytt för den som är författare och har egen bil men CSN som primär inkomstkälla. Valberedningen känner att det går att lita på att Robin ställer upp och gör vad som förväntas av honom, och vi tror att Robins mognad och stabilitet är något som kuratelet och nationen i stort verkligen kan få nytta av.

Som svar på hur relationen mellan kuratelet och tjänstemannakåren borde se ut säger Robin att det är viktigt för kuratelare att ständigt påminna sig om att detta är en organisation där människor engagerar sig på frivillig basis, och å andra sidan för tjänstemän att tänka på att hur de sköter (eller inte sköter) sina uppdrag kan orsaka stress för kollegor; både övriga förtroendevalda och kuratel. Det är inte en helt enkel relation, men just därför är det viktigt att organisationen är och förblir platt, med mycket kommunikation och transparens, tycker Robin. Han tar gärna emot feedback när så behövs då han vet från erfarenhet av till exempel textrespons och bearbetning att man växer mycket av kritik. Robin menar att han inte är konflikträdd utan gärna vill att meningsskiljaktigheter löses “face to face”. En annan viktig förutsättning för att kunna samarbeta inom kuratelet är att respektera och tycka om varandra, och ibland gärna träffas förutsättningslöst utan att behöva snacka jobb eller nation. Robin vill om möjligt prioritera den inre representationen framför yttre sociala evenemang, även om han är väl införstådd i vad proquratorns uppdrag och åtaganden inom Studentlund innebär.

Robin nämner att det arbete som sittande kuratel utfört vad gäller coronaepidemin och övergången till en förändrad verksamhet har varit så när som exemplariskt, att stämningen på nationen just nu är god, och att han gärna tar över och fortsätter i samma banor. Blir han vald så skulle Robin vilja prao:a ännu mer hos David (som han redan pratat ihop sig mycket med) och, som han själv säger, ”redan nu synka min vardag till PQ-uppdraget”. Valberedningen anser Robin Baggieri vara en utmärkt kandidat för posten som PQ och ser fram emot att följa hur han hade axlat uppdraget!

Eric Sarkar, Notarie, 2 terminer

22-åriga Eric Sarkar kom till Blekingska HT17 och blev snabbt aktiv på nationen som redaktör, en post han nu suttit på i totalt 5 terminer. Samtidigt som han har hunnit med att jobba i princip alla utskott. I kombination med detta gick Eric även på posten som PR-tjänsteman tidigare denna termin, ett tydligt tecken på Erics passion för nationen.

Efter att ha övervägt positionen länge och pratat med både sittande, samt tidigare, notarier har Eric god koll på vad posten som notarie innebär, och tror genom sina erfarenheter inom protokollföring på både elevrådsmöten och årsmöten för T4 spel, samt sina kunskaper och insikt inom utskotten som ligger notarien närmst, det vill säga Herulens Härold och PR, kunna göra ett ypperligt jobb på posten. Eric är även väl införstådd om tidskravet som posten ställer, och tror inte det kommer vara några problem att kombinera den med sina studier och eventuella deltidsjobb, då han till våren inte kommer läsa en speciellt krävande kurs samtidigt som han är bra på att planera sin tid och hålla ett flexibelt schema. Utöver detta känner Eric, efter att ha varit aktiv så länge och sett många notarier komma och gå, en stark vilja att ge tillbaka till nationen, vilket är vad som främst driver honom till att söka posten.

Som notarie vill Eric dels lägga stort fokus på arkivet, och genomföra en djupgående organisering av detta, ibland, bortglömda området av notariens arbetsuppgifter. Då han är van vid att lägga flera timmar på att organisera böcker hemma, är detta något som faller honom väldigt naturligt. Ett närmare samarbete mellan Herulens Härold och PR-utskottet är även något Eric skulle vilja genomföra som notarie. Eric ser den nuvarande marknadsföringsplanen som lyckad, och vill fortsätta i samma spår som notarie med hjälp av ett nära samarbete med PR-utskottet. Eric påpekar dessutom ett behov av bättre redigeringsprogram och kameror, och lovar kämpa för att de ska implementeras.

Till kuratelet medför Eric en stark samarbetsvilja, som bygger på att han inte alltid ser något behov av att ta en större ledarroll, utan gillar att följa instruktioner och sköta sitt eget arbetsområde på bästa möjliga sätt. Kritik är något Eric är väl van vid som regelbunden skribent för Lundagård, och ser välgrundad sådan som något positivt i den bemärkelsen att det hjälper en växa och kan starta hjälpsamma diskussioner. Slutligen belyser Eric vikten av att tjänstemännen inte ska känna sig distanserade från kuratelet, och istället känna sig bekväma med att gå till kuratelet för hjälp och rådgivning.

Med sina goda erfarenheter och välinformerad förståelse för uppdragets krav, anser valberedningen att Eric Sarkar hade gjort ett utmärkt jobb som Blekingska nationens notarie.

Nellie Ohlson, Novischamiral, 2 terminer

21-åriga Nellie läser just nu sin tredje termin i historia samtidigt som hon är en del av Blekingskas festmästeri och regelbundet frekventerar på nationens evenemang och tacksittningar. Nellie började sin tjänstemanna”karriär” som pubtjänsteman och var även fadder förra terminen.

Valberedningen tror att Nellie med sin erfarenhet i ett planeringsutskott (festmästeriet) har en god kunskap om vad som krävs för att lyckas planera och genomföra en lyckad novischperiod. I festmästeriet har Nellie främst tagit rollen som ”organiserare” och hon har även läst en kurs i projektledning vilket båda är två erfarenheter valberedningen tror kommer gynna henne väl i posten som amiral. Som fadder fick hon även erfarenhet av hur arbetet med novischperioden ser ut ”bakom kulisserna”. Till mångt och mycket vill hon anordna evenemang med samma koncept som föregående två år då koncepten visat sig väldigt lyckade. Hon poängterar dock särskilt att hon gärna vill försöka introducera fler alkoholfria events, som exempelvis spel- eller filmkvällar.

Nellie är fullt beredd att axla rollen som amiral ensam om ingen annan väljs in på fyllnadsval. Hon har en god kontakt med nuvarande novischamiraler & kuratel och kan hämta stöd av dem om så krävs. Nellie poängterar själv att även att faddrarna är en ovärderlig resurs att hämta inspiration och stöd från. Nellie uppvisade under intervjun en gedigen kunskap om vad uppdraget som novischamiral innebär vilket gör att valberedningen ger sitt fulla förtroende till Nellie att organisera och genomföra ännu två episka novischperioder!

Följande poster utlyses för fyllnadsval

HT20-VT21

Senior, 2 terminer
Senior, 2 terminer
Senior, 2 terminer
Köksmästare (Sexmästeriet) 2 terminer
Sonjas tjänsteman (Sonjas ölcafé), 2 terminer
Sonjas tjänsteman (Sonjas ölcafé), 2 terminer
Pubmästare (Onsdagspuben), 2 terminer
Fanbärare, 2 terminer
Klubbmästare, 2 terminer

HT20

Senior, 1 termin
Trivseltjänsteman, 1 termin
Köksmästare (Sexmästeriet), 1 termin
Brunchtjänsteman, 1 termin
Pubmästare (Onsdagspuben), 1 termin
Pubmästare (Onsdagspuben), 1 termin
Sonjastjänsteman (Sonjas ölcafé), 1 termin
Sångförman, 1 termin
Klubbmästare, 1 termin
Klubbmästare, 1 termin
Vaktchef, 1 termin