Blekingska nationens valberedning nominerar till nationsmötet den 7 maj 2020

Förslag för ordinarie val på 2 terminer gäller mandat som löper från 1 juli 2020 till 30 juni 2021.  Förslag för fyllnadsval på 2 terminer gäller mandat som löper från valdagen till 31 december 2020.

Ordinarie val

Lovisa Hector, Brunchtjänsteman, 2 terminer

Lovisa kom till Blekingska nationen under vårterminen och föll direkt för den familjära stämning som Blekingska erbjuder. Lovisa har sedan tidigare erfarenheter av att arbeta i en studiesocial miljö via Linköping Universitet, där hon har fått kunskaper om att arbeta vid större tillställningar. Med sina tidigare erfarenheter vill nu Lovisa ta sig an rollen som Blekingskas egna brunchtjänsteman. Med egna idéer som hade kunnat bidra till en härlig brunch, tror Lovisa starkt på att skapa en mysig och avslappnad frukost som kan både erbjuda söt och salt mat. Med sina tidigare erfarenheter från hemtjänsten är valberedningen säkra på att Lovisa kommer skapa en brunch där folk känner sig hemma.

David Björtén, Köksmästare, 2 terminer

David Björtén har nu suttit som Sonjastjänsteman på nationen ett längre tag och har under den tiden visat på stor arbetsmoral, god stresshantering och en lugn och trevlig attityd gentemot jobbare. Nu vill David pröva på en ny tjänstemannapost på nationen och axla rollen som köksmästare. David har efter tiden på Sonjas ölcafé fått ett större intresse för mat och känner att det vore kul med en post som kan fokusera på just denna aspekt lite extra. Valberedningen anser att David under intervjun påvisar en god förståelse för vikten av kommunikation med hovet i rollen som köksmästare och vikten av en tydlig fördelning av arbete åt kökets jobbare. Med sin goda planeringsförmåga och kulinariska intresse är det ett sant nöje för valberedningen att servera en nominering för David Björtén till nationens nya köksmästare.

Förslag till fortsatt förtroende, 2 terminer

Viktor Wallin, Barchef

Michelle Dzagoeva, DJ-tjänsteman

Oscar Petrini, DJ-tjänsteman

Anton Perols, Hovmästare

Daniel Ashcroft, Klubbtjänsteman

Bailey Perez, Klubbtjänsteman

Alexandra Högborg, Körtjänsteman

Emilia Olsson, Pubmästare

Mattias Morén, Pubmästare

Robin Baggieri, Redaktör för HH

Aodhan Barrett, Sonjastjänsteman

Hanna Josefsson, Trivseltjänsteman

Adam Varg Barvsten, Tekniktjänsteman

Elsa Sjöblad, Vaktchef

Fyllnadsval

Hugo Granström, Barchef, 2 terminer

Blekingska nationens Hugo Granström har sedan sedan hösten 2019 suttit som nationens brunchtjänsteman. Från denna post känner han att han har en bättre förståelse för det förarbete som krävs att driva ett utskott på nationen och är nu beredd att ta sig an en ny tjänstemannapost som barchef. Med sin kommunikativa förmåga tror valberedningen att Hugo kommer vara en god samarbetspartner till de andra barcheferna och fredagsutskotten, samt en kul samordnare för barens jobbare. Valberedningen tror även att Hugos trevliga attityd och konflikthantering gör att han kommer skapa en klubb som alla gäster kan trivas i. Trots sin kärlek till whiskey sour väntar sig valberedningen inte att se några sura miner på klubben!

Ella Rissle, Novischamiral, 2 terminer (HT20 - VT21)

Ella har sedan sitt inträde på nationen glatt deltagit i alla dess evenemang, suttit som hovmästare i nära två terminer och jobbat bal. Valberedningen anser det meriterande att hon både har deltagit i en novischperiod som novisch och efter det som fadder. Trots sin relativt korta tid på nationen framgick det tydligt i intervjun att Ella har en god insikt och helhetsbild av nationen. Valberedningen känner sig säker på att Ella mer än väl kommer lyckas förmedla bilden av nationen, dess traditioner, stämning och evenemang till dess nya medlemmar.

Ella betonar starkt vikten av konstant kommunikation och transparens gentemot faddrarna och novischrådet. Hon har som ambition att innan sommaren ha strukturerat upp novischperioden i grova drag så att tanken bakom den är redo att förmedlas till tilltänkta faddrar redan då och är redo att sjösättas till terminsstart. När det kommer till utformningen av kommande novischperiod tänker Ella sig en kombination av tidigare koncept som spelkväll, tapaskväll, karaoke och Helsingör kombinerat med nya koncept. Ella kan exempelvis tänka sig att inkludera fler typer av alkoholfria events då det har visat sig vara en succé i det förflutna.

Med sitt fokus på kommunikation, sin entusiasm för nationen och hennes sociala förmåga litar valberedningen på att Ella kommer göra höstens novischperiod till en tid de nya medlemmarna sent kommer glömma!

Lowe Smith Jonsson, Novischamiral, 2 termin (VT20-HT20)

Lowe menar att han efter sina 5 terminer som tjänsteman för trivselutskottet känner sig redo att ta sig an en ny roll på nationen. Denna gång posten som novischamiral. Med sin tidigare erfarenhet av att anordna peppiga och inspirerande evenemang för nationen, men även med sin erfarenheter från andra organisationer och ideella engagemang, tror valberedningen att Lowe utgör en utmärkt kandidat för rollen.

Lowe säger att han tror på ett grundligt förarbete, något som kan vara till nytta för honom själv men även för faddrarna och novischerna. Med en bra planerings- samt struktureringsförmåga, känner Lowe att han inte kommer ha några problem med oväntade situationer som kräver ändringar i sista sekund. Delegering av ansvarsområden till de olika faddrarna är även någonting som Lowe betonar, eftersom det kan få faddrarna mer engagerade i arbetet. 

Valet av faddrar är även något som Lowe vill ska stå i fokus inför den kommande novischperioden. En varierad och härlig blandning av människor är trots allt en viktig förutsättning för att lyckas engagera nya studenter på nationen. Förutom en tydlig idé kring potentiella evenemang känner Lowe att han har en klar bild av hur han vill förmedla till novischer om vad Blekingskas själ är. Lowe vill exempelvis både visa upp vår indiepop sida och betona våra konserter samtidigt som han vill visa upp vår inre sammanhållning och gemenskap med exempelvis häng på innergården. Valberedningen känner en stor tilltro till att Lowe kommer skapa en novischperiod som novischerna kommer “lowe”.

Vakantsättning

Ordinarie val

Idrottstjänsteman

Pubmästare

PR-tjänsteman

Senior (3 poster)

Sonjastjänsteman

Fyllnadsval, 2 terminer

Brunchtjänsteman

Köksmästare

Pubmästare (2 poster)

Senior

Sonjastjänsteman

Sångtjänsteman

Vaktchef