Glad sommar!

Verksamhetsåret har nu nått sitt slut, och med denna sommarhälsning vill jag tacka för mig och för året som har gått. Det har varit fyllt av utmaningar, trevligheter, en internationell pandemi, och skapandet av kära minnen.

I augusti inledde vi terminen med en himla massa sittningsbokningar, och jag slet tillsammans med kuratelet och våra duktiga tjänstemän och jobbare för att hinna med. LundaEkonomernas brunchboning då vi serverade uppemot 180 personer på tre timmar sticker ut som en verklig bedrift! Dagar då vi inte jobbade med verksamheten hade vi utbildningsdagar och Kick-offer så det visslade om det, och september svepte iväg i ett högt tempo. Novischfesten hölls den 4 oktober, och då sjöng vi också officiellt in vår nya fina sångbok och efterfestade till Lloyd på klubb Indigo.

Höstblotet 2019 hölls den 23 november, och vi slog vårat eget besökarantal för middagsbjudningen ännu en gång. Tack till alla vänner som kom, och till våra festmästare och vår Övermarskalk som arrangerade såklart! I november var det även dags för tjänstemannaresa och sen var terminen plötsligt över och Måsvägen tömdes nästan helt på folk när alla skulle hem över vinterledigheten.

Nu i vår har det såklart varit svårare att hålla tempot uppe, men i januari var det peppade tjänstemän och nya kuratelskollegor som återvände för att liva upp nationsgemenskapen, och vi hann med en del innan Covid-19 slog till och vi fick stänga för terminen redan i slutet av mars.  Mina höjdpunkter inkluderar bland annat att 10-talet för första gången någonsin fick vara med när vi dansade oss igenom årtiondena på klubb Historiepoparna, och när så många kom och sjöng karaoke med oss på Alla hjärtans dag för att fira – eller hata på – kärleken. Ett annat kärt minne var när ett stort gäng heruler samlades för att gå på Knävlingagille den 7 mars, med varierande resultat av dårskap- och nykterhetsnivå!

Och bara för att verksamheten var tvungen att stänga tidigare än väntat så försvann inte gemenskapen för det. Brännboll och pick-nick med Trivselutskottet, försikta men trevliga tackfester på uteserveringen, och hur många zoommöten och -träffar som helst! Några av mina största utmaningar som verksamhetschef och Qurator har jag mött under de senaste månaderna, men alltid fanns det stöd att få i form av vänliga ansikten som mötte en på innergården, och engagerade kollegor att prata av sig med.

Nu, till slut, finns det ingenting kvar för mig att göra än att önska er en härlig sommar och midsommarhelg, och min efterträdare Alexandra ett lika händelserikt år! Jag vill tacka alla er som till liten eller stor del var en del av min upplevelse som Blekingska nationens Qurator 2019-2020. Det är en erfarenhet som har format mig och som jag kommer bära med mig för alltid. Tack och puss och sommarkramar!

Tove Böckman, Qurator

PS. Vi ses till hösten då jag med säkerhet kommer möta nya utmaningar som valberedare! Och kan återvändon till nationen inte vänta tills i höst så finns ju alltid sommarpuben (varav den första infaller den 26 juni)!