Motkandidatur till lagtima nationsmöte 2:a Februari 2023: Barchef VT2023
/Hej, mitt namn är Elliot Rosenquist och jag motkandidater till posten som barchef. Jag gick med i Blekingska nation förra terminen HT 22 och har sedan dess varit väldigt aktiv och hunnit jobba på alla de olika utskotten förutom lunch och blev även Peter förra terminen. Men den positionen jag nästan alltid har tilldelad när jag jobbar är i baren, antingen att jag frivilligt ställt upp där eller att jag blir placerad där på grund av att jag varit en av de mer erfarna. På grund av det har jag haft möjlighet att jobba i baren på alla möjliga utskott som stressiga pubar, på lugna sittningar, i klubb baren och VIP-baren under höstblotet. På de här arbetstillfällena har jag lärt mig att blanda olika drinkar och shots som min personliga favorit att göra kanelbulle shoten, även om det är mest minttu shots, GTs och redbull vodka har jag även fått tillfälle att bekanta mig med de lite mer unika beställningarna och kan därmed leverera på dem. Dessutom är jag väldigt öppen för att experimentera med nya drinkar både på tema om klubben har ett sådant och något lite mer spontant beroende på vad som behövs. Jag har också redan vid flera tillfällen varit den mest erfarna jobbare i baren eller ståt där helt själv under flera sittningar. Vid de här tillfällena har jag redan behövt ta ledarrollen för att hjälpa mindre erfarna jobbare att göra drinkar, shots eller hantera kassorna och har vid flera tillfällen hjälpt till när något misstag har begåtts. Jag har också erfarenhet av ledarrollen från att ha jobbat som fritidsvikarie på en låg- och mellanstadieskola där jag ofta har arbetat med konfliktlösningar och säga till barn på skarpen, som kan komma att ge nytta när man står i baren. När det kommer till att barstoppa folk har jag en kort lista men med höga meriter då den enda gången jag har varit den som tagit beslutet att barstoppa någon under arbetstid var i VIP baren på balen då quratel i från på andra nationer barstoppades. Jag har också barstoppat x antal personer som andra personer har tagit beslutet om att det är färdig för kvällen. När det kommer till andra tuffa beslut i baren och kris situationer som till exempel brist på olika av de vanligaste öl är det något jag bekantat mig med väl under höstblotet då många av ölen tog slut väldigt fort och det var mycket av det andra alkohol sortimentet till de exklusiva drinkarna i VIP-baren som aldrig upphittades och då krävdes det mycket kreativa lösningar och eget initiativ från oss i baren för att lösa problemen då festmästeriet hade massa andra saker att sköta om under kvällen. Förutom att jobba i bar är det utskottet jag har arbetat allra mest på i själva klubben. På grund av barens nära samarbete med klubbtjänstemännen ger det också mig erfarenhet av vad det är som förväntas av båda utskotten utifrån det andra utskottets perspektiv och hur samarbetet på det stora hela går till. Det har också lett till att jag redan har prata i något sammanhang med många av dem som är aktiva i klubbverksamhet. Jag har också varit antigen som gäst eller jobbare på alla utom tre av klubbarna förra terminen och på så sätt fått mycket av kunskapen av vad det är som förväntas för att det ska bli en så bra som möjligt klubb både ur besökarna och jobbarnas perspektiv och har erfarenhet både av att ha gått och jobbat på de tyngsta och de lite mer lugnare klubb passen.
Tack för att ni läst.