Motkandidaturer till nationsmötet den 4:e oktober 2021

Elsa Karjalainen, ProQurator vt22 - ht22

Hej Blekingska!

Mitt namn är Elsa Karjalainen och jag vill härmed motkandidera till posten som ProQurator.

Jag blev medlem på nationen HT19 och har sedan dess varit aktiv i diverse utskott. Jag har suttit som brunchtjänsteman, festmästare och för närvarandet sitter jag som redaktör för Herulens Hærold. Utöver mina förtroendeuppdrag har jag även jobbat i allehanda utskott, varit fadder vid två tillfällen och ska härnäst vara marskalk för årets Höstblot. Jag har förberett mig för positionen som ProQurator i över ett års tid och känner mig nu redo att ge tillbaka till nationen som gett mig så mycket. Under detta året har jag växt otroligt mycket som person och känner mig mogen nog att anta en såpass viktig roll inom kuratelet. Jag är införstådd i ansvaret som behöver axlas med att vara vice verksamhetschef, PBI, firmatecknare och ekonomiansvarig för en studentnation.

Från samtal med gamla ProQuratorer och nuvarande kuratelare har jag förstått att det är tufft att vara heltidare. Jag har ett bra hum om tiden som krävs och den mentala kapaciteten som är nödvändig. Från tidigare erfarenheter är detta utmaningar jag är villig och bekväm med att anta. Jag har en god vana vid stresshantering och vet vilka strategier jag bör anamma i situationer där det krävs. Jag tar med mig många erfarenheter från festmästeriet där ett nära samarbete med varandra samt kuratelet krävs för att få saker att fungera. Därifrån har jag lärt mig vikten i kommunikation, flexibilitet och adaptivitet. Det har krävts snabba och tuffa beslut i och med covid-19 vilket har gjort mig hårdhudad för svåra utmaningar och uppoffringar. Jag har förmågan att ta ett steg tillbaka och ha ett helhetsperspektiv. Jag anser att det är viktigt att kunna balansera nationens ekonomiska behov med vårt studiesociala ansvar. Ibland måste man vara hård och ibland ge efter, men alltid vara lugn, kunnig och empatisk. Det är denna inställning med tillägg om kommunikation och transparens till varandra jag hade tagit med mig in i ett kuratel.

Jag vill lägga extra vikt på att behålla och förbättra den goda andan som råder på nationen. Det är av största vikt att hålla kvar motivationen och viljan bland tjänstemän och jobbare när vi flyttar. Som PQ är det väsentligt att vara förberedd på flytten då denne är en av de kuratelare som har suttit längst vid planerad flytt. Jag tror mina erfarenheter inom problemlösning och innovativitet kommer hjälpa mig med detta arbete. Trots det att flytten, enligt mig, är den största utmaningen under mandatet vet jag vart hjälpen finns om jag behöver den. Jag har förtroende för att jag kommer göra ett grundligt och välgjort utförande kring flytten. Jag har visioner att effektivisera och lägga så bra grund för arbetet att nästkommande PQ och kuratel inte arbetar i motström.

Jag hoppas ni har förtroende för att jag kommer göra ett bra jobb, för jag är övertygad att jag kan det.

Allt gott,

Elsa Karjalainen

PS. Jag älskar Excel!