Blekingska nationens valberedning nominerar till nationsmötet den 4e november 2021

Förslag för ordinarie val på 2 terminer gäller mandat som löper från 1e januari 2022 till 31e december 2022. Fyllnadsval på 2 terminer gäller mandat som löper från valdagen till 30e juni 2022. Fyllnadsval på 1 termin gäller mandat som löper från valdagen till 31e december 2021.

Ordinarie val Kuratelsposter, 2 terminer

Daniel Ashcroft, Proqurator

Daniel kom till nationen HT19 och blev snabbt involverad som klubbmästare. Just nu sitter han som festmästare och beskriver sig själv som ”den som gör det tråkiga”. Ett gediget Nations-CV som kommer att resultera i Blekingskas största bal detta millenium. Just nu går det bra för nationen, vilket Daniel ser som en möjlighet att rusta inför nästa storm. Han är väl införstådd med vad det innebär att vara PQ och är beredd att lägga all tid och energi som krävs. Daniel har heller inga problem att arbeta ensam, men ser fram emot att få energi av att fortsätta hänga på pubarna och klubbarna. Med en stor portion självinsikt och mognad visade han på intervjun en vilja att vara närvarande och representera nationen, både inåt och utåt. För att hantera den långsiktiga stress som ibland kommer av att sitta i kuratelet har han flera konkreta strategier för att balansera jobb och fritid. Träning hjälper vet han, och han har också känt att han har lärt sig mycket av att vara festmästare och växt av ansvaret. Daniel beskriver att ett bra kuratel kommunicerar och framförallt lyssnar på varandra, och när det behövs kan han vara flexibel och hjälpa till vilket han anser är användbara egenskaper, framförallt i den kommande flytten. Att PQ emeriti finns kvar är en tillgång och Daniel vill gärna fortsätta med traditionen att hjälpa nästa generation efter sin mandatperiod om han blir vald. Som person är Daniel lugn, ansvarsfull och flexibel och han visar stor vilja att få förtjäna både kuratelet, seniors och tjänstemännens förtroende. Valberedningen ser fram emot att se Daniel förgylla expen med sin närvaro hela Dan och vill därför nominera honom Proqurator med hela vårt hjärta.

Nellie Ohlson, Proqurator Social

Nellie är en 22-årig lärarstudent som kom till nationen HT19. Pubmästare, festmästare, novischamiral; listan på Nellies meriter här på nationen är lång. I rollen som PQS tar Nellie med sig en stor kunskap om regelbunden verksamhet och en stor förståelse av vad det innebär att vara tjänsteman. Med lång erfarenhet av organisation och planering samt tre år i ryggen inom restaurangbranschen anser vi på Valberedningen att Nellie har den erfarenhet som krävs för att vara PQS. Nellie ser fram emot att bidra med en stabil kommunikation och aktiviteter för att skapa en starkare känsla av tillhörighet bland nationens tjänstemän. Vi tror att Nellie, med hennes erfarenhet av framförhållning och tydliga planer kommer att bidra mycket positivt till kuratelet. Hon är en bra lyssnare som kommer att låta tjänstemän och kuratelare ventilera och känna sig trygga i att kommunicera med henne. Vidare är hon strukturerad, motiverad och får jobbet gjort. Hon har visat genom både balen och novischperioden att hon kan det här med långsiktig planering, vilket är en av PQS största uppgifter. Den exalterade och visionära Nellie vi såg på intervjun tillsammans med den strukturerade och pålitliga personen hon har visat sig vara genom sina erfarenheter gör att valberedningen är trygga med henne som PQS. Inför flytten är Nellie entusiastisk till att skapa en stabil grund för nationen både under flytten och inför fortsatt verksamhet. Valberedningen ställer sig helhjärtat bakom Nellie som Proqurator Social och vet att hon kommer vara professioNellie.

Ordinarie val, 2 terminer

Elsa Hagström, Novischamiral

Elsa har varit ett värdefullt tillskott till nationen sedan VT20 och vill nu hjälpa till att sprida vår välkomnande stämning till nya studenter. Efter att ha bidragit med goda burgare och härlig atmosfär som pubbis är hon nu ansvarig för den största balen Blekingska sett på över 20 år och har ytterligare erfarenheter av att rodda event från Göteborgs stad. Elsa imponerade stort på valberedningen genom att ha tydliga visioner om hur novischperioden ska fånga upp olika människor och se till att alla både har roligt, känner sig trygga och dansar fastän. Utöver att vara en inkännande och social person har Elsa lärt sig hantera både långvarig och kortvarig stress och har en väl utvecklad samarbetsförmåga. Hon har varit fadder och resonerade under intervjun kring både krishantering, flytten och lyhört ledarskap. Valberedningen känner sig trygga med att vår elskade Quiz-Queen Elsa kommer få nya studenter att (hag)strömma till Blekingska!

Fyllnadsval, 2 terminer

Matilda Eriksson, Idrottstjänsteman

Matilda kom till Blekingska HT20 och har jobbat ett flertal gånger för olika utskott. Hon rider, har sysslat med sport tidigare och hunnit med att gå på GT-yoga. Med erfarenhet från ett café, och sport ända in i själen, är hon driven, strukturerad och taggad. En tanke Matilda har med sig om utskottet är en möjlighet att starta gemensamma löprundor. Vi tror att idrottsutskottet passar Matilda perfekt och hästar henne välkommen i gänget!

Eveline Lensmar, Klubbmästare

Eveline kom till nationen HT21 men har redan hunnit jobba på både klubben och Sonjas. Nu är hon taggad på att ta på sig mer ansvar och få Blekingskas gäster att må bra under deras klubbesök. Hon har tidigare arbetat med grupper i utsatta situationer och är bra på att hålla flera bollar i luften samtidigt. Under intervjun visade hon även stor förståelse för likabehandling och ansvarsfull alkoholkonsumtion. Eveline är en social och trygg person and valberedningen is looking forward to fun nights and evelinings at Blekingska!

Hassan El-Saghir, Klubbmästare

Hassan är en social masterstudent som kom till nationen den här terminen och vill nu bidra till att göra våra klubbar både trygga och roliga. Han har en lång arbetslivserfarenhet inom bland annat service och har lärt sig att kunna överblicka stressiga situationer och prioritera under kriser. Hassan har också jobbar bakom blekingska-baren och beskriver under intervjun att han inte har några problem att ta en mer ledande roll. Genom att vara en nattuggla med ett stort lugn och rak kommunikation är valberedningen övertygad om att han kommer göra ett strålande jobb. Klubben kommer öka kassan när vi har med oss Hassan!

Rebecka Johansson, Pubmästare

Rebecka är en novisch på 24 år som har hunnit jobba puben 2 gånger. Hon pluggar Biblioteks-och informationsvetenskap, och har tidigare erfarenhet av att jobba i bar och på restaurang. Därigenom har hon utbildning i hanteringen och serveringen av alkohol. Som serveringsansvarig har Rebecka en stor kärlek för kontakten med kunderna och en vana av långa, stressiga arbetspass. Hon har ett stort intresse av matlagning och att kombinera olika smaker. Med en förkärlek till vitlöksås kan Rebecka garantera vampyrfria pubar med goda burgare. Valberedningen har därför ett stort förtroende till att Rebeckan kommer leverera pubar som ger en känsla av onsdag hela veckan.

Signe Krång, Sonjastjänsteman

Signe må vara ny på nationen, men hon har redan hunnit jobba för Sonjas, 6M och puben. Med erfarenhet både av att jobba service och ideellt engagemang är hon nu redo att axla rollen som tjänsteman. Storköket är nytt för henne, men hon älskar att laga mat och vill gärna hänga med jorden runt på matäventyr. Mest spännande tycker hon att det koreanska köket är. Det kommer inte vara krångligt att ha Signe som tjänsteman!

Fyllnadsval, 1 termin

Alba Planchart Valencia, PR-tjänsteman

Alba is a 21-year-old who came to Lund from Barcelona to study her master’s degree in Middle Eastern Studies. As a novisch, she has already worked for Hovmästariet and the Wednesday Pub. She gained insight in the strategic backend of social media when she was responsible for PR for the Student Assembly and the Student Union at Pompeu Fabra University, as well as for a network of mutual support, a neighbor’s association that helps collect and distribute food to people in need. To ensure that every one of Blekingska’s events has its time to shine, she plans to make and stick to a PR schedule. While she may not speak Swedish (yet!), she will work to ensure that Blekingska maintains high quality PR in both languages. Alba has a Plan(chart) to spread Blekingska’s music image accross the East, and Valberedningen would therefore like to nominate her as PR-tjänsteman.

Alice Hemmendy, Pubmästare

22-åriga Alice har varit på nationen sedan HT20, och har jobbat Onsdagspuben och Sonjas totalt 5 gånger, både innan och efter hon blev medlem. Hon läser till lärare i svenska och historia, och är just nu inne på sin 5:e termin. Utöver detta har Alice jobbat på Max, varit scoutledare och genomfört utbildningar i ledarskap. Från dessa erfarenheter för hon med sig en stor bekvämhet i ledarrollen, ett stort intresse för konsten av att laga goda burgare och en hög stresstolerans. Hennes favoritburgare på Max är Frisco, som hon även gillar att laga en egen version av i sitt egna kök. Ytterligare ideer på burgare som hon hade velat laga på puben är att basera temat utifrån specifika länder. Valberedningen tror att pubar under Alices ledning kommer att vara Maxade, och vill därför nominera henne till pubmästare.

Följande kuratelsposter utlyses för ordinarie val, 2 terminer

1x ProQurator

1x ProQuraror Social

1x Notarie

Följande post utlyses för ordinarie val, 2 terminer

1x novischamiral

Följande poster utlyses för fyllnadsval, 2 terminer

1x brunchtjänsteman

1x idrottstjänsteman

1x karnivalsamiral

3x klubbmästare

1x körtjänsteman

1x onsdagspub

2x sonjastjänsteman '

1x vaktchef

Följande poster utlyses för fyllnadsval, 1 termin

1x brunchtjänsteman

1x fanbärare

2x klubbmästare

1x köksmästare

1x pubmästare

1x PR-tjänsteman

1x senior

2x sonjastjänsteman

Reglementen och instruktioner för posterna finns att tillgå på nationens expedition under ordinarie öppettider. Motkandidaturer mailas till valberedningen@blekingska.se. Sista motkandidatursdag är 31e oktober 2021.